Blogul magazinului de ceai - ArtaCeaiului.ro

Arta Ceaiului

1

Cum asociem preparatele de sarbatori cu ceaiul potrivit

Asocierea dintre diferite preparate culinare si vinuri nu mai e de mult timp un secret, insa asocierea cu diferite sortimente de ceai este o tendinta relativ noua, imbratisata de catre iubitorii de ceai, de gusturi fine si de mancaruri sanatoase. La fel ca in cazul vinurilor, asocierea cu ceaiuri este pe de o parte stiinta, pe de alta parte...

0

Trucuri pentru cea mai buna cafea la ibric

Pentru pasionatii de cafea, cea preparata la ibric intrece orice cafea facuta de cel mai performant espressor. Bine, asta depinde de cat de bine e preparata cafeaua la ibric. Circula tot felul de metode in sensul asta, insa pentru o cafea la ibric adevarata, ca in Turcia, trebuie sa stim cateva secrete. Totul porneste de la calitatea cafelei folosite....

0

Cum facem o degustare de ceai

Daca pentru tine ceaiul e mai mult decat o bautura naturala cu gust placut si ai vrea sa incepi sa recunosti notele subtile ale fiecarui sortiment de ceai, te invitam sa exploram impreuna cum facem o degustare de ceai in ceainaria de acasa. Si la ceai e la fel ca la vinuri, cafea sau ciocolata, sunt o multime de...

0

Beneficiile ceaiului verde cu catina

Catina este un super-fruct ale carui beneficii sunt cunoscute de mii de ani. Chiar si Gingis Han, celebrul razboinic mongol, o consuma mereu, credea ca ii ofera putere in lupta cu dusmanii sai. Nu gresea prea mult, catina chiar are o multime de proprietati pentru care e bine sa o consumam in fiecare zi, indiferent sub ce forma. Atunci...

1

Despre Genmaicha Musashi, ceai verde cu orez brun

Genmaicha este unul dintre sortimentele de ceai verde cu care pasionatii de ceai se rasfata din ce in ce mai mult. Este o combinatie de frunze de ceai verde Sencha si orez brun prajit. Mai este cunoscut si sub numele de “ceai popocorn”, desi nu contine popcorn 😊 Este un sortiment de ceai cu totul deosebit, iar in articolul de...

0

Tot ce nu stiai despre ceaiul de urzica

“E bun pentru par” – probabil ca asta e raspunsul pe care il dam majoritatea dintre noi la intrebarea “La ce foloseste ceaiul de urzica?”. Ceaiul de urzica este un ceai de plante natural ale carui proprietati sunt recunoscute inca din antichitate in medicina traditionala internationala. Frunzele de urzica sunt atat de pline de vitamine, minerale si nutrienti, incat...

0

Cum prepari ceai karak la tine acasa

Daca ai calatorit prin Emiratele Arabe Unite sau Qatar cu siguranta ai vazut cozile imense in fata micilor ceainarii locale. Toti oamenii aia stateau la coada pentru un singur lucru: chai karak. Este vorba despre un ceai negru foarte tare, amestecat cu lapte, zahar si condimente (de obicei cardamom), cu un gust demential! Seamana cu mai binecunoscutul masala chai,...

0

Despre ceaiul Antigrip, inamicul gripei si racelii

  Iata ca a venit iarna cu adevarat, cu tot ce are ea mai bun (zapada de care se bucura cei mici, cei mari mai putin…), dar si cu tot ce are mai rau: virusuri cu care intram in contact zi de zi si care ameninta sa ne imbolnaveasca de gripa si raceala. Pentru a ne feri pe cat...

0

Reteta de cafea cu ghimbir

Pentru ca iti place foarte mult cafeaua si vrei sa imbini gustul sau caracteristic cu beneficii asupra sanatatii, ti-am pregatit o reteta delicioasa de cfea cu ghimbir pentru care poti folosi diferite sortimente de cafea cu arome. Aceasta reteta de cafea cu ghimbir se prepara rapid, are un gust extraordinar iar efectul energizant este garantat! Ingrediente:  3 lingurite de cafea...

0

Ceaiuri de plante pentru o digestie de zile mari

Cu totii asteptam sarbatorile pentru a petrece timp impreuna cu cei dragi, dar si pentru a savura mancarurile preferate. Insa excesele se razbuna, astfel ca ne trezim de cele mai multe ori ca dupa zilele libere de sarbatori avem nevoie de alte zile libere pentru a ne reveni dupa mesele grele. Asta nu s-ar intampla daca am avea ceaiurile...

Sari la bara de unelte