fbpx

Categorie: Ceaiurile noastre

0

Cum sa previi deshidratarea in sezonul rece

Daca aveai impresia ca doar vara te poti deshidrata, ei bine, afla ca deshidratarea din timpul iernii exista si e inca si mai periculoasa decat cea din timpul verii. De cele mai multe ori avem impresia ca suntem deshidratati cand ni se face sete. Insa atunci cand suntem insetati e deja prea tarziu, fenomenul deshidratarii s-a instalat deja. Noroc...

0

7 Beneficii mai putin cunoscute ale ghimbirului

 De ce, atunci cand nu ne simtim bine, doar foarte putini dintre noi apeleaza si la ingrediente naturale pe care medicina traditionala le apreciaza de mii de ani? Ghimbirul este unul dintre cele mai laudate condimente folosite in Ayurveda datorita proprietatilor sale, testate de-a lungul timpului. In unele culturi, in India mai ales, ghimbirul este consumat zilnic, mai ales...

0

5 Beneficii importante ale catinei, fructul-minune

Catina este cunoscuta inca din Antichitate, fiind una dintre plantele nelipsite din tratamente din medicina traditionala chineza. Datorita rezistentei acestui arbust fructifer, la noi intara o regasim in special in zonele subcarpatice din Muntenia si Moldova, dar si in Delta Dunarii. Se remarca prin combinatia de elemente nutritive, cum ar fi: 14 vitamine esentiale, Omega 3, 6, 9 si...

0

Compot din fructe de toamna infuzate in ceai Rooibos

Cum ar fi sa te incalzesti cu o portie de compot aromat, preparat din fructe de toamna, infuzate in ceai Rooibos? Incearca reteta noastra speciala de compot, cu siguranta va deveni desertul tau preferat toamna asta! E usor si foarte rapid de preparat. Ingrediente pentru 4 portii: 2 lingurite ceai Rooibos 1 mar curatat de coaja, taiat cubulete 1...

0

Ceaiuri care fac ca mancarea grea sa-ti pice usor

Mesele de sarbatori sunt intotdeauna complexe, compuse din preparate care ne pot da sistemul digestiv peste cap. Asa ca sarbatorile se pot transforma foarte usor din momente de bucurie intr-un adevarat cosmar. Pentru a evita asta, este bine sa consumam in timpul, sau dupa astfel de mese grele, ceaiuri care sa faciliteze digestia. Iata care sunt cele mai indicate...

0

Ceaiul de la ora 5 – atunci si acum

Cu totii am auzit de “ceaiul de la ora 5”, unii dintre noi poate chiar pastreaza acest obicei, dar cum a intrat el in traditia britanica? Acest obicei i se datoreaza ducesei de Bedford, Anna, care, din cauza ca i se facea foame in timpul dupa-amiezei (se pare ca programul nobilimii britanice din acea perioada era foarte solicitant), le...

0

Beneficiile ceaiului de Kombucha

Ceaiul de Kombucha, sau “elixirul sanatatii nemuritoare” asa cum este numit de catre chinezi inca din antichitate, este un tip de ceai fermentat care are o efervescenta naturala, cu un continut ridicat de probiotice, antioxidanti si vitamine din complexul B. Consumul de ceai cu Kombucha dateaza inca din timpul dinastiei Qin, aprox. 220 i.Hr., ajungand ulterior pana in Rusia...

0

Ceaiul galben, un ceai cu adevarat special

Ceaiul galben este o specialitate rara de ceai care provine din aceeasi planta ca si ceaiul verde, ceaiul alb sau ceaiul negru, este vorba de Camelia Sinensis. Acest tip de ceai se recolteaza intr-o perioada scurta de timp, primavara devreme, de aceea este unul dintre cele mai rare ceaiuri. Datorita nuantei aurii a infuziei, ceaiul galben este asociat cu...

Sari la bara de unelte