Ceai Negru

Despre ceaiul negru se poate spune ca este cu siguranta un favorit in randul bautorilor de ceai. Ceaiul negru are la baza acelasi tip de frunze din care sunt realizate si ceaiurile verzi si oolong, diferenta constind in procesul de fermentatie: ceaiul negru este lasat sa fermenteze complet, prin urmare culoarea frunzei va fi mai inchisa. Fie ca alegeti sa il beti simplu sau cu lapte, nu uitati ca ceaiul negru este un excelent stimulator, el putand inlocui cu succes cafeaua. Principalul avantaj al infuziei de ceai negru consta in faptul ca teina se elibereaza treptat, intr-un timp mai lung decat cofeina, care se elibereaza intr-un timp mai scurt si poate conduce la anumite probleme. 

In ceee ce priveste modul in care ceaiul negru a fost descoperit, se pare ca, pe masura ce ceaiul devenea o bautura din ce in ce mai raspandita, locuitorii Chinei antice au descoperit ca printr-un anume proces de fermentatie, frunzele de ceai deveneau mai inchise la culoare. Ceaiurile provenite din astfel de frunze erau mai intense si putea fi depozitate pentru mai mult timp fara a-si pierde proprietatile. Procesul de fermentare a ceaiului negru creste cantitatea de cofeina, facand din acest tip de ceai o adevarata sursa de energie.

In antichitate ceaiul negru era considerat o marfa extrem de cautata si valoroasa datorita faptului ca isi putea mentine intensitatea si aroma vreme indelungata. Producatorii de ceai negru din acele vremuri il comprimau in forma de caramizi si il dadeau la schimb partenerilor de comert in schimbul altor marfuri. In unele parti ale Asiei ceaiul negru devenise chiar un fel de moneda de schimb. In timp, ceaiul negru a ajuns si in tarile din Vest, unde iubitorii de infuzie de ceai se bucura de o varietate de combinatii ce pot fi servite atat ca bautura fierbinte cat si in varianta Ice-Tea.

Pe langa consumul de infuzie de ceai negru, acest produs era folosit si pentru a colora materialele textile, dand nastere unei culori populare printre locuitorii Asiei. 

Ceai Negru la preturi accesibile. Alege ceaiul negru potrivit

Filtre active

Vanilla & Bourbon  - 2
  • -15%
4 Recenzii

Vanilla & Bourbon

9,50 lei 8,08 lei -15%
Ceai negru cu vanilie
Celebration Time  - 1
  • -15%
6 Recenzii

Celebration Time

7,90 lei 6,71 lei -15%
Ceai negru si verde cu iasomie si trandafiri
Earl Grey  - 2
  • -15%
2 Recenzii

Earl Grey

9,50 lei 8,08 lei -15%
Ceai negru Earl Grey
4 Recenzii

Black Caramel

9,90 lei
Ceai negru cu gust de caramel
4 Recenzii

Irish Cream Black

8,90 lei
Ceai negru cu gust de crema de whisky
Earl Orange  - 2
  • -10%
Fara Recenzii

Earl Orange

9,90 lei 8,91 lei -10%
Ceai negru cu portocala
Fara Recenzii

Masala Chai

14,50 lei
ceai negru indian cu condimente
2 Recenzii

English Breakfast

7,90 lei
Ceai negru English Breakfast
Turkish Tea
  • -10%
1 Recenzii

Turkish Tea

11,90 lei 10,71 lei -10%
Ceai negru
Fara Recenzii

Pu Erh

10,90 lei
Ceai negru Pu Erh
Fara Recenzii

Russian Leaf Tea

9,90 lei
Mix sortimente de ceai negru
Fara Recenzii

Rose Garden

9,90 lei
Ceai negru cu trandafiri
Fara Recenzii

Darjeeling FTGFOP

13,90 lei
Ceai negru Darjeeling FTGFOF First flush