Masala Chai

ceai negru indian cu condimente

More details

Ingrediente: ceai negru, cardamom, scortisoara, cuisoare

Temperatura:

100°C

Dozaj pe portie:

3 grame

Timp de preparare:

3 minute

Nivel teina:

Mod de Preparare: Pentru prepararea unei cesti de ceai, adaugati apa fierbinte ( 100°C) peste o lingurita cu ceai (aproximativ 2 gr) si lasati la infuzat timp de 3 minute

Mod de ambalare: Punga cu clips pentru resigilare

Pentru: Energizare

Merge cu: briose, ciocolata cu lapte

Note: Scortisoara

Iata un ceai mai neobisnuit, sau care, cel putin, se poate prepara si intr-o varianta mai neobisnuita. Acest ceai negru este imbogatit cu condimente, iar in India constituie baza pentru Masala Chai, un ceai care se fierbe in lapte si se indulceste cu zahar. Este un ceai ideal in sezonul rece, deoarece amestecul de condimente incalzesc organismul. In plus, ceaiul negru prezinta un efect energizant. 

Iata cum se prepara in mod traditional Masala Chai: 

1. Pune apa intr-un ibric la foc moderat iar atunci cand da in clocot adauga amestecul Masala Chai. 

2. Lasa sa fiarba 2 - 3 minute, pana ce infuzeaza bine aromele condimentelor. 

3. Dupa aceea adauga lapte si mai lasa pe foc inca 2 - 3 minute. 

4. Strecoara amestecul si serveste fierbinte sau cald la micul dejun, cu gustari sau biscuiti, sau pur si simplu de sine statator. 

Reteta traditionala presupune si adaugarea de zahar, insa, din motive de sanatate, noi recomandam evitarea acestui ingredient. Zaharul nu este periculos doar pentru silueta, ci si pentru sanatate in general. Zaharul ingrasa, determina aparitia obezitatii, insa si a altor afectiuni, cum ar fi diabetul si multe altele. Astfel, este indicat sa evitam zaharul pe cat posibil, sau sa il inlocuim cu indulcitor natural sau sirop de agave sau mesteacan. 

In ceea ce priveste Masala Chai, cu toate ca reteta traditionala presupune si folosirea de foarte mult zahar, insa ceaiul Masala are un gust foarte bun, interesant, si fara sa folosim zahar, astfel ca putem sa evitam acest ingredient. 

11,50 RON

In stoc


Acest produs iti aduce 40 puncte de loialitate (detalii).

Primeste 5% inapoi
in puncte de loialitate

Retur
in 30 de zile

Livrare GRATUITA la comenzi
de min. 95 lei

Plati si comenzi
100% sigure

Iata un ceai mai neobisnuit, sau care, cel putin, se poate prepara si intr-o varianta mai neobisnuita. Acest ceai negru este imbogatit cu condimente, iar in India constituie baza pentru Masala Chai, un ceai care se fierbe in lapte si se indulceste cu zahar. Este un ceai ideal in sezonul rece, deoarece amestecul de condimente incalzesc organismul. In plus, ceaiul negru prezinta un efect energizant. 

Iata cum se prepara in mod traditional Masala Chai: 

1. Pune apa intr-un ibric la foc moderat iar atunci cand da in clocot adauga amestecul Masala Chai. 

2. Lasa sa fiarba 2 - 3 minute, pana ce infuzeaza bine aromele condimentelor. 

3. Dupa aceea adauga lapte si mai lasa pe foc inca 2 - 3 minute. 

4. Strecoara amestecul si serveste fierbinte sau cald la micul dejun, cu gustari sau biscuiti, sau pur si simplu de sine statator. 

Reteta traditionala presupune si adaugarea de zahar, insa, din motive de sanatate, noi recomandam evitarea acestui ingredient. Zaharul nu este periculos doar pentru silueta, ci si pentru sanatate in general. Zaharul ingrasa, determina aparitia obezitatii, insa si a altor afectiuni, cum ar fi diabetul si multe altele. Astfel, este indicat sa evitam zaharul pe cat posibil, sau sa il inlocuim cu indulcitor natural sau sirop de agave sau mesteacan. 

In ceea ce priveste Masala Chai, cu toate ca reteta traditionala presupune si folosirea de foarte mult zahar, insa ceaiul Masala are un gust foarte bun, interesant, si fara sa folosim zahar, astfel ca putem sa evitam acest ingredient. 

Recenzii

Scrie o recenzie

Masala Chai

Masala Chai

ceai negru indian cu condimente

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Copyright © 2015-2020 Arta Ceaiului. Toate drepturile rezervate.
Chat with us