Ceaiul cold brew, cunoscut și sub denumirea de ceai infuzat la rece, este o metodă de preparare a ceaiului în care frunzele de ceai sunt infuzate în apă rece, în loc de apă fierbinte. Procesul de infuzare are loc la temperatură camerei sau în frigider, de obicei pentru o perioadă mai lungă de timp, între 4 și 12 ore. Acest proces lent permite extragerea treptată a aromei, uleiurilor volatile și substanțelor din frunzele de ceai în apă.
Ceaiul cold brew poate fi preparat cu diferite tipuri de ceai, inclusiv ceai negru, ceai verde, ceai oolong, ceai alb, rooibos, fructe sau plante și ierburi. Poți experimenta cu diferite arome și combinații pentru a obține ceaiuri cold brew personalizate.

Avantajele ceaiurilor preparate la rece - ColdBREW

- Arome bogate și complexe

Procesul lent de infuzare la rece permite o extragere mai completă și mai echilibrată a aromei din frunzele de ceai. Astfel, ceaiul cold brew dezvăluie note aromatice subtile și complexe, ceea ce poate oferi o experiență gustativă mai plină și rafinată.

- Răcoritor și revigorant

Ceaiul cold brew este o băutură răcoritoare excelentă, mai ales în zilele calde de vară. Poți servi ceaiul cold brew cu gheață și-l poți bea ca o băutură revigorantă și hidratantă.

- Ușor de preparat și de păstrat

Prepararea ceaiului cold brew este simplă și nu necesită utilizarea apei fierbinți sau a unui ceainic. De asemenea, poți pregăti o cantitate mai mare de ceai cold brew și să-l păstrezi în frigider timp de câteva zile pentru a te bucura de el în orice moment. Sticla 5 O'Clock Tea este ideală pentru preparea ceaiului codBrew

- Gust mai puțin amar*

Infuzarea ceaiului în apă rece reduce extragerea taninurilor și substanțelor amare din frunzele de ceai. Astfel, ceaiul cold brew are tendința de a avea un gust mai puțin amar și mai blând în comparație cu ceaiul preparat cu apă fierbinte.

- Mai puțină cofeină și substanțe iritante*

Datorită infuzării mai blânde, ceaiul cold brew conține în mod normal mai puțină cofeină și substanțe iritante, cum ar fi acidul tânaric. Acest lucru poate face ceaiul cold brew mai potrivit pentru persoanele sensibile la cofeină sau pentru cei care doresc să evite efectele stimulante puternice ale ceaiului.

*pentru ceaiurile care au ca baza ceaiurile negre, verzi, albe sau oolong

-Mod de Preparare: Pentru a prepara unei sticle de ceai coldBrew (preparea la rece), adaugati apa la temperatura camerei (ambientala), în infuzorul din partea inferioara a sticlei puneti 2-3 lingurite de ceai (aproximativ 6-8 gr) si lasati la infuzat timp de 4 ore pentru ceaiurile negre, verzi, oolong, alb si 8-10 ore pentru ceaiurile rooibos, fructe sau plante.

Dozaj
Dozaj/sticla
6-8 grame
temperatura
Temperatura apa
450 ml apa temp. abientala
Timp_preparare
Timp de preparare
4 - 12 ore

- Alege un ceai de calitate

Este important să alegi un ceai care îți place și care se potrivește gustului tău.

- Măsoară cantitatea de ceai

Pentru o sticlă de ceai cold brew, poți utiliza în jur de 2-3 lingurițe de ceai. Poți ajusta cantitatea în funcție de preferințele tale de gust și intensitate, ca și referintă poți măsura asfel: dacă pentru variantă caldă foloseți 2 lingurițe atunci pentru coldBrew vei folosi 3 lingurițe.

- Adaugă apă rece

Pune ceaiul în sticla 5 O'Clock Tea și adaugă apă rece filtrată sau îmbuteliată. Calitatea apei influențează calitatea ceaiului.

- Amestecă și lasă la infuzat

Pune capacul sticlei, agita sticla si pune-o la fridgider. Timpul de infuzare variază în funcție de tipul de ceai și de preferințele personale, dar de obicei variază între 4 și 12 ore. Cu cât lasi ceaiul mai mult timp la infuzat, cu atât va fi mai puternic și mai aromat

- Bucură-te de ceai

EPoți sa-l iei după tine intr-o zi agitată sau poți sa-ți acorzi un moment de relaxare turnând ceaiul cold brew într-o cană cu gheață și servește-l simplu sau cu lămâie, miere sau alte arome adăugate, după preferință.